söndag 22 mars 2009

Personlig revansch?

Såg en insändare på Val 2009 som ansåg att det var tillräckligt många partier redan. Det håller jag med om, det blir rörigt för väljarna.



"Ser man till vilka som startat de nya partierna så är de personer som misslyckats i andra partier.Det verkar inte vara annat än en personlig revanch som de vill att vi väljare ska betala."



Vi som började skissa på Albmut har inte varit engagerade i samepolitiken tidigare, så det gäller inte oss. Vi började arbeta med partiet för att vi ansåg att vi inte hade några partier att rösta på, trots mångfalden. Då återstod frågan om vi skulle gå in och arbeta för vårt perspektiv i andra partier. Men problemet återstod, vad var den grundläggande ideologin och människosynen i de befintliga partierna? Det går inte att utläsa, vare sig i handling eller partiprogram.

Därför gör vi ett försök att komma in i Sametinget, och fortsätter arbetet med att bygga upp partiet, utifrån denna inriktning. Om folket önskar, vill säga.

6 kommentarer:

  1. Ciao Peter !

    D blir ett spännande val hörru :)

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att fler partier gör att alla får skärpa sig lite extra. Sedan får vi se vad väljarna tycker om de gamla och de nya partierna

    SvaraRadera
  3. Ja, spännande blir det!

    SvaraRadera
  4. Mångfald är alltid bra. Det sätter konkurrans mellan partierna. Men mångfald har också sina problem. Jag glömmer aldrig när jag flyttade från Kautokeino i Norge till Kiruna i Sverige och upptäckte att det fanns två Tv kanaler att välja mellan i stället för en. Än värre var när jag kom in på OBS i Kiruna och upptäckte att det fanns 10 olika tandkrämer att välja på i stället för ett märke. Shoppingen tog en evighet - Det gällde ju att välja rätt! Så mångfalden är också ett sätt att aktivera väljare!

    Lars-Nila Lasko
    www.samiworld.has.it

    SvaraRadera
  5. Hehe - valfriheten, vår tids förbannelse och välsignelse.

    SvaraRadera
  6. Det är viktigt med flera partier. Väljarna bör läsa allt material de får och ställa frågor till partierna

    http://mingeaidnu.bloggsida.se/
    http://samenita.bloggsida.se/

    SvaraRadera